EVOLUTION AND TRENDS IN HUMAN RESOURCE MANAGEMENT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada inson resurslarini boshqarish (HRM) tizimining tarixiy evolyutsiyasi, shakllanish bosqichlari va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari chuqur tahlil qilinadi. XX asr boshlaridagi an’anaviy kadrlar bo‘limi faoliyatidan boshlab, inson kapitali konsepsiyasining shakllanishi va strategik inson resurslarini boshqarish modelining paydo bo‘lishigacha bo‘lgan jarayon ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda sanoatlashtirish, globallashuv va raqamli transformatsiya jarayonlarining HRM rivojiga ta’siri yoritiladi. Maqolada zamonaviy tendensiyalar, jumladan, raqamlashtirish, HR-analitika, sun’iy intellekt asosidagi tanlov tizimlari, masofaviy va gibrid ish shakllari, xodimlar tajribasini boshqarish (Employee Experience), kompetensiyaga asoslangan boshqaruv, inklyuzivlik va xilma-xillik siyosati hamda barqaror rivojlanish tamoyillari tahlil qilinadi. Shuningdek, HRMning tashkilot samaradorligi, raqobatbardoshligi va innovatsion salohiyatiga ta’siri ilmiy asosda asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari HRMning kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlarini belgilash va tashkilotlarda samarali inson resurslari strategiyasini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.