O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINI OʻRGANISHDA PSIXOLOGIYANING OʻRNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning psixologik xususiyatlarini o‘rganishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida yoshga xos rivojlanish qonuniyatlari, individual farqlar, motivatsiya, ijtimoiy muhit va emotsional holatlarning o‘quv faoliyatiga ta’siri tahlil qilingan. Psixologiya fanining metod va yondashuvlari asosida o‘quvchilar bilan samarali ishlash yo‘llari ko‘rsatib berilgan.