FOYDALANUVCHILARNING KIBER-XAVF DARAJASINI AI YORDAMIDA MONITORING QILISH VA XATTI-HARAKATGA ASOSLANGAN ADAPTIV O‘QITISH MODELI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tashkilot xodimlarining kiber-xavf darajasini sun'iy intellekt (AI) yordamida uzluksiz monitoring qilish va ularning xattiharakatlariga asoslangan adaptiv o‘qitish modeli ishlab chiqilgan. Model foydalanuvchilarning raqamli muhitdagi harakatlarini tahlil qilish orqali individual xavf profilini shakllantiradi va har bir xodimning zaif tomonlariga yo'naltirilgan avtomatlashtirilgan o'quv materiallarini taqdim etadi. Ushbu yondashuv inson omili bilan bog'liq kiber-hodisalarni kamaytirishda an'anaviy yillik treninglarga nisbatan yuqori samaradorlik ko'rsatadi.