ZAMONAVIY INFORMATIKA FANINING NAZARIYASI VA AMALIY QO‘LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada informatika fanining asosiy tushunchalari, dasturlash, algoritmlar, ma’lumotlar tuzilmalari va zamonaviy texnologiyalardagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt va axborot xavfsizligi masalalari o‘rganilgan. Maqolada nazariy tushuntirishlar, amaliy misollar va ilmiy tahlillar orqali informatika fanining ahamiyati ko‘rsatilgan.