EPITELIY TO‘QIMASINING MORFOLOGIK TUZILISHI VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Epiteliy to‘qimasi organizmning tashqi va ichki yuzalarini qoplab, uni mexanik, kimyoviy va biologik ta’sirlardan himoya qiluvchi muhim to‘qimalardan biridir. Shuningdek, u modda almashinuvi, so‘rilish, sekretsiya va ajratish jarayonlarida faol ishtirok etadi. Zamonaviy tibbiyotda ko‘plab kasalliklar, jumladan yallig‘lanish jarayonlari, o‘smalar va degenerativ o‘zgarishlar aynan epiteliy to‘qimasi bilan bog‘liq holda rivojlanadi.