SOTISH UCHUN MO‘LJALLANGAN UZOQ MUDDATLI AKTIVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Xalqaro standartlar talablariga muvofiq sotish uchun mo‘ljallangan deb tasniflangan uzoq muddatli aktivlar (UMA) moliyaviy holat to‘g‘risidagi hisobotda aylanma mablag‘lar tarkibida alohida aks ettirilishi taʼkidlangan. Ushbu standartning maqsadi sotishga mo‘ljallangan aktivlarni hisobga olish tartibini aniqlashtirish, shuningdek, tugatilayotgan faoliyat to‘g‘risida axborotlarni ochiqlash bo‘lib hisoblanadi.