BOLALARDA PSIXOSOMATIK KASALLIKLARNI KELIB CHIQISHI HAMDA UNI BARTARAF ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda psixosomatik kasalliklarning kelib chiqish sabablari, ularning psixologik mexanizmlari hamda bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Emotsional zo‘riqish, oilaviy muhit, maktabdagi stress va ichki ziddiyatlarning jismoniy simptomlar orqali namoyon bo‘lishi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, psixologik korreksiya va profilaktika usullari bayon etiladi.