MULTIMEDIYALI VOSITALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili darslarini tashkil etishda multimediyali vositalardan foydalanishning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Multimediyali vositalarning o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishdagi o‘rni, dars jarayonida qo‘llash usullari hamda ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari multimediyali vositalar o‘quvchilarning darsga qiziqishini oshirish, nutqiy faoliyatini faollashtirish va bilimlarni mustahkamlashda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.