VATANGA DAXLDORLIK TUYG‘USINI TARBIYLAYDIGAN MA’NAVIY VA AXLOQIY ASOSIY QADRIYATLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Vatanga daxldorlik hissini shakllantiruvchi ma’naviy-axloqiy qadriyatlar ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilingan. Vatan tushunchasining ma’naviy ahamiyati, milliy meros, oila, ta’lim va ijtimoiy institutlarning bu jarayondagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, Islom ma’naviyati, adabiyot va san’atning Vatanga bo‘lgan daxldorlikni mustahkamlashdagi ta’siri hamda zamonaviy globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni asrab-avaylashning dolzarbligi tahlil etilgan. Maqolada, ayniqsa, yoshlar qalbida vatanparvarlik tuyg‘usini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari keng yoritilgan.