MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTIDA EKOLOGIK TARBIYA VA UNING BOLA HAYOTIDA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha ta'lim tashkilotlarida ekologik tarbiya bolalarning ruhiy, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega. Bugungi kunda, insoniyat ekologik muammolar bilan yuzma-yuz kelmoqda. Shuning uchun, bolalarga atrof-muhitni, tabiatni va uning muhimligini tushuntirish, ekologik tarbiyani berish juda muhimdir. Ekologik tarbiya, bolalarga nafaqat tabiatni sevishni, balki uni himoya qilishni ham o'rgatadi. Bu jarayon, bolalarning shaxsiyatini rivojlantirishga, ularni faol va mas'uliyatli fuqarolar sifatida tarbiyalashga yordam beradi.