RUHIY SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHDA PSIXOLOGIK YORDAMNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
mazkur maqolada ruhiy salomatlik tushunchasi va uning inson hayotidagi ahamiyati, shuningdek, psixologik yordamning asosiy vazifalari va yo‘nalishlari keng yoritilgan. Psixologik yordamning profilaktik, diagnostik, korrektiv va rivojlantiruvchi funksiyalari tahlil qilinib, ruhiy salomatlikni mustahkamlash yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Zamonaviy psixoterapiya usullari  kognitiv-behavioral terapiya, art-terapiya, gestalt terapiya va oilaviy psixoterapiyaning o‘rni alohida ta’kidlangan. Maqolada ruhiy salomatlikni muhofaza qilishning nazariy asoslari bilan birga, amaliy jihatlari ham yoritilgan.