MILLIY O’ZLIK VA TIL:O’ZBEK TILINING RIVOJLANISH YO’LI ILMIY RAHBARI: KAMOLA RAXMATJONOVA ABDUMUTAL QIZI ILMIY DARAJASI:FILOLOGIYA FANLARI BO’YICHA FALSAFA DOKTORI(PhD) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o`zbek tilining o`ziga xos xususiyatlari, tarixiy ildizlari va   bugungacha bo`lgan rivojlanish bosqichi to`g`risida so`z boradi. Unda o`zbek   tilining kelib chiqishi , uning  alifbosidagi o`zgarishlar , so`zlarning tuzilishi hamda   o`zbek tilining jamiyatdagi o`rni va uning rivojlanish i haqida faktik materiallar   asosida ma’ lumot beriladi.