MAHALLIY QADRIYATLAR VA GLOBALLASHUV: QARAMA QARSHILIK VA UYG’UNLIK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mahalliy qadriyatlar va globallashuv jarayoni o‘rtasidagi murakkab munosabatlar tahlil qilinadi. Globallashuv natijasida dunyo madaniyatining unifikatsiyalashuvi kuchayib borayotgan bir paytda, ko‘plab millatlar o‘zining tarixiy, madaniy va axloqiy asoslarini saqlab qolish uchun harakat qilmoqda. Tadqiqotda ushbu ikki yo‘nalish o‘rtasidagi qarama-qarshiliklar, ularning ijtimoiy va madaniy oqibatlari, shuningdek, uyg‘unlik yaratish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Mahalliy qadriyatlar va global tendensiyalar o‘rtasidagi integratsiyani muvozanatlash orqali milliy identitetni saqlab qolish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.