QIYOSIY TAHLIL (INGLIZ TILI VA O‘ZBEK TILI) MAVZULARI TADQIQOT UCHUN KENG IMKONIYAT YARATASHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqo'lda Mark Tven asarlaridagi yumoristik uslubning lingvopoetik ko'rinishlariga ko'ra. Muallif yumorlarni hayotiy vokelikni realistik tarzda olish, ularni oddiy va xalqona nutqi, ijtimoiy muammolarni ironiya va sarkazm yordamida ochib berishlarini qutqaradi. Shuningdek, ingliz tili va o'zbek tilida yumorning tarjimasi ham qiyosiy ko'rinishdagi yumoristik vositalar va milliy ko'rinishdagi ko'rinishga aniqlik kiritiladi. Maqola Tven yumoristik uslubining estetik va ijtimoiy funktsiyalarini qo'llab-quvvatlashga qaratildi.