SO‘Z TURKUMLARINING TASNIFI VA O‘ZARO MUNOSABATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi so‘z turkumlarining tasnifi va ularning o‘zaro munosabati tahlil qilingan. Mustaqil, yordamchi hamda undov-taqlid so‘zlarning leksik-grammatik xususiyatlari ochib berilgan. So‘z turkumlarining gapda tutgan o‘rni, nutqning mazmuniy va grammatik yaxlitligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ot, sifat, son, fe’l, ravish, olmosh va yordamchi so‘zlarning o‘zaro bog‘liqligi misollar asosida izohlangan. Maqola tilshunoslikda an’anaviy tasnif bilan bir qatorda, zamonaviy yondashuvlar ahamiyatini ham ko‘rsatib beradi.