O’ZBEKISTONDA YOSHLAR TURIZMINI RIVOJLANTIRISHNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Turizm XXI asrda jahon iqtisodiyotiga sezilarli darajada ta’sir qiluvchi ijtimoiy-iqtisodiy tizim sifatida kirib keldi. Butunjahon turizm tashkilotlarining ma’lumotlari bo’yicha dunyoda ishlab chiqarish va servis oborotining 10 % ini tashkil qilmoqda1. Bugungi kunda dunyo manzarasiga e’tibor qaratadigan bo’lsak xalqaro turizm va ichki turizmning tovar va xizmatlarning kuchli eksport qilinayotganini ko’rishimiz mumkin.Turizm – tarixni o’rganish, o’zga xalqlar va elatlar bilan tanishish, ularning madaniy yodgorliklaridan bahramand bo’lish, shu bilan bir qatorda iqtisodiy oqimdir.