MILLIY IQTISODIYOT RAQOBATIDA NAZARIY VA ILMIY QARASHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini shakllantirishga oid nazariy va ilmiy yondashuvlar tahlil qilingan. Klassik va zamonaviy iqtisodiy maktablar qarashlari asosida iqtisodiy raqobat mohiyati yoritilgan. Shuningdek, raqobatbardoshlikni belgilovchi omillar, global iqtisodiyot sharoitida milliy strategiyalarning roli hamda O‘zbekiston iqtisodiyotiga oid ilmiy qarashlar ko‘rib chiqilgan