REALITI SHOULARNING TILSHUNOSLIKDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Realiti shoularning tilshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati hozirgi zamon madaniyatining ajralmas qismiga aylangan televizion formatning tilshunoslik faniga ta’sirini o‘rganishda muhim mavzu hisoblanadi. Realiti shoular bevosita mumtoz asarlar yoki ilmiy matnlar bo‘lmasa-da, ular kundalik nutqning, lug‘at boyligining, intonatsiya va uslubning o‘ziga xos ko‘rsatgichlarini aks ettiradi. Shunday ekan, bu janr tilshunoslarga yangi xarakteristikalar va o‘zgarayotgan kommunikativ holatlar uchun qimmatli ma’lumotlarni taqdim etadi.