YETIM BOLALAR, OTA-ONA QARAMOG‘ISIZ, QAROVSIZ VA NAZORATSIZ QOLIB KETGAN BOLALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yetim bolalar, ota-ona qaramog‘isiz, nazoratsiz va qarovsiz qolib ketgan bolalar jamiyatimiz hayotida doimo alohida e’tibor talab qiladigan, nozik va murokkab ijtimoiy masala sifatida muhokama qilinib keladi. Bu bolalarning hayoti, ularning duch keladigan qiyinchiliklari, eng avvalo, ijtimoiy barqarorlik va insonparvarlik qadriyatlariga bog‘liqdir. Ayniqsa, ota-ona qaramog‘isiz qolib, davlat yoki boshqa shaxslarning homiyligiga muhtoj bo‘lgan yosh avlod vakillari jamiyat rasmiysi hamda fuqarolari tomonidan doimo alohida e’tibor va g‘amxo‘rlikka loyiq hisoblanadi.