PEDAGOGIKA FANINING SHAKLLANISHI VA TARIXIY TARAQQIYOT DAVRLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada pedagogika fanining shakllanishi va tarixiy rivojlanishi haqida fikr yuritiladi. Qadimgi davrlardan boshlab buyuk mutafakkirlarning ta’lim-tarbiyaga oid qarashlari qisqacha yoritiladi. Komenskiy, Dyui kabi pedagoglarning g‘oyalari alohida tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘zbek olimlarining pedagogika nazariyasi bo‘yicha izlanishlariga ham to‘xtalib o‘tiladi. Natijada, pedagogika fani jamiyat taraqqiyoti bilan uzviy bog‘liq holda rivojlanib kelgani xulosa qilinadi.