FORS TILIDA O’RIN RAVISHLARINING DERIVATSION XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada fors tilidagi o‘rin ravishlarining derivatsion xususiyatlari (tub, konversiya, qo‘shma) tahlil qilingan. Fors ravishlari asosan sintaktik usullar (predlogli birikmalarning qo‘shilishi) orqali yasalishi va ko‘makchilar bilan o‘zaro funksional bog‘liqligi asoslab berilgan.