SUN’IY INTELLEKTNING TA’LIM JARAYONIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim jarayoniga ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning o‘rni, xususan, intellektual tizimlar yordamida o‘qitish va o‘rganish jarayonlarini samarali tashkil etish masalalari yoritilgan. Sun’iy intellekt vositalari ta’limning individuallashtirilishi, o‘qituvchilarning metodik faoliyatini qo‘llabquvvatlash hamda talabalar bilimini avtomatlashtirilgan tarzda baholash imkoniyatlarini yaratishi ilmiy asosda izohlangan.