KADRLAR SALOHIYATINI OSHIRISH ORQALI MEHNAT UNUMDORLIGINI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
;Maqolada kadrlar salohiyatini oshirishning iqtisodiy mohiyati, mehnat unumdorligiga ta’sir etuvchi omillar va O‘zbekiston iqtisodiyotida bu borada olib borilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Inson kapitaliga sarmoya kiritishning asosiy shakllaridan biri — bu kadrlar malakasini doimiy oshirish, qayta tayyorlash va innovatsion fikrlashni rivojlantirishdir. Maqolada xalqaro tajriba bilan bir qatorda, O‘zbekiston sharoitida mehnat unumdorligini oshirish mexanizmlari, davlat siyosatidagi ustuvor yo‘nalishlar, statistik ma’lumotlar va amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kadrlar salohiyatiga kiritilgan sarmoyalar uzoq muddatda iqtisodiy o‘sish, bandlik darajasi va ishlab chiqarish samaradorligini sezilarli oshiradi.