PARABOLIK TIPDAGI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNING SONLI YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ko‘plab amaliy masalalarni yechishda qaralayotgan masalaning matematik modeli oddiy differensial tenglamalarga va xususiy hosilali differensial tenglamalarga keladi bu tenglamalarni yechishning biz biladigan klassik usullarda masalalarni yechish murakkabliklarga olib keladi. Bunday masalalar uchun taqribiy yechimlar muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada parabolik tipdagi tenglamalarga qo‘yilgan masalalarni analitik va taqribiy yechish usullari haqida fikr yuritilgan [1].