MURAKKAB SISTEMALARDA NOSTANDART TENGLAMALARNI YECHISH MUAMMOLARI VA ULARNI HAL ETISHNING SAMARALI USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Matematikani o‘qitishning muhim omillaridan biri – o‘quvchilarda matematik tushunchalarni va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishdir. Ushbu maqolada nostandart murakkab tenglamalarni yechish yoki ularning yechimlari sonini aniqlash usullari bayon qilinadi. Bunday masalalarni yechish o‘quvchilarning matematikaga va aniq fanlarga bo‘lgan qiziqishini oshiradi hamda mantiqiy fikrlashlarini o‘sishiga ko‘mak beradO‘quvchilarning matematik qobiliyatlarini samarali ravishda rivojlantirish, kreativ fikrlarini o‘stirish, matematikani o‘zlashtirish jarayonida aktual masala bo‘lib qolmoqda, bu esa matematika o‘qituvchilariga yanada ulkan mas’uliyat yuklamoqda. Ta’lim maqsadli va intensiv fikrlash bilan birga bo‘lgan taqdirdagina samarali bo‘ladi. Shunday qilib, o‘qituvchi o‘quvchilarning aqliy faoliyatini maqsadga muvofiq ravishda boshqarishi zarur