OG‘RIQNI BOSHQARISHDA NEYROMODULYATSIYA TEXNOLOGIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada og‘riq sindromlarini boshqarishda neyromodulyatsiya texnologiyalarining ilmiy va amaliy asoslari yoritilgan. Neyromodulyatsiya tizimlari — markaziy va periferik asab tizimi faoliyatiga elektr yoki kimyoviy ta’sir o‘tkazish orqali og‘riqni kamaytiruvchi innovatsion usullardir. Maqolada neyrostimulyatsiya, orqa miya stimulyatsiyasi, periferik nerv stimulyatsiyasi va invaziv bo‘lmagan usullar samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, klinik ko‘rsatmalar, xavfsizlik, samaradorlik va kelajak istiqbollari haqida ma’lumotlar berilgan.