SUN’IY INTELEKT ASOSIDA TIBBIY DIAGNOSTIKA TIZIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining tibbiy diagnostikada qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Tibbiyot sohasida raqamlashtirish jarayonlari ortib borayotgan bir paytda, sun’iy intellekt yordamida kasalliklarni erta aniqlash, tahlil natijalarini avtomatik qayta ishlash va individual davolash strategiyalarini ishlab chiqish imkoniyatlari kengaymoqda. Maqolada SI algoritmlarining turlari, ularning diagnostika jarayonlaridagi afzalliklari, klinik amaliyotda qo‘llanilish holatlari hamda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan.