DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA NODAVLAT MAKTABLARNING BOSHQARUV MEXANIZMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola davlat-xususiy sheriklik (DXSh yoki PPP) asosida nodavlat maktablarni boshqarish mexanizmining o‘ziga xos jihatlari, davlat maktablari boshqaruvidan farqlari, shuningdek DXSh modellarida mavjud bo‘lgan afzallik va cheklovlar bilan amaliy misollarni tahlil qiladi. Mavzu kontekstida O‘zbekiston misoli, xalqaro tajriba va normativ huquqiy asoslar keltiriladi. Maqsad – DXSh asosidagi boshqaruv mexanizmi qanday tashkil etilishi mumkinligi va uning davlat maktablari boshqaruvidan nimasi bilan farqlanishi haqida aniq va isbotlangan ma’lumotlarni jamlash. Xulosa bo‘limida takliflar va kelgusida izlanish yo‘nalishlari beriladi.