YEVROPA DAVLATLARIDA MATEMATIKA O’QITISH TIZIMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yevropa mamlakatlarida matematika fani ta’lim tizimining asosiy poydevorlaridan biri hisoblanadi. Har bir davlat o‘zining milliy ta’lim siyosati, iqtisodiy ehtiyojlari va ijtimoiy qadriyatlaridan kelib chiqib, matematikani o‘qitishning samarali usullarini joriy etgan. Yevropa davlatlarida matematika o‘qitish tizimi o‘ziga xos, ammo ularni birlashtiruvchi umumiy jihatlar mavjud. Ularning barchasida matematika fani ta’limning ajralmas qismi bo‘lib, o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan.