O‘ZBEKISTON VA BUYUK BRITANIYA MAKTABLARIDA MATEMATIKA VA INFORMATIKA FANLARINI O‘QITISH TAJRIBALARI: TAQQOSLASH VA TAVSIYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Buyuk Britaniya ta’lim tizimlarida matematika hamda informatika fanlarini o‘qitish tajribalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda har ikki mamlakatda mazkur fanlarni o‘qitishning mazmuni, usullari, baholash tizimi va o‘quv dasturlarining o‘ziga xos jihatlari solishtirilgan. Buyuk Britaniya tajribasida o‘quvchilarni mantiqiy fikrlash, mustaqil izlanish va amaliy loyihalar orqali o‘qitishga e’tibor qaratilgan bo‘lsa, O‘zbekistonda nazariy bilimlarni mustahkamlash va an’anaviy metodlardan foydalanish ustunlik qiladi.