TAXIYATOSH TUMANNING NOMODDIY SOHALARI RIVOJLANISHI HOLATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining Taxiyatosh tumani misolida nomoddiy sohalarning — ta’lim, sog‘liqni saqlash, madaniyat, san’at, sport va xizmat ko‘rsatish tarmoqlarining rivojlanish holati tahlil qilinadi. Tadqiqotda statistika ma’lumotlari, hududiy tahlil va sotsiologik yondashuvlar asosida ushbu sohalarning iqtisodiy va ijtimoiy hayotdagi o‘rni aniqlanadi. Natijalar tahliliga ko‘ra, so‘nggi yillarda Taxiyatosh tumanida ijtimoiy infratuzilma kengaygani, raqamli texnologiyalar joriy etilgani va aholining madaniy hamda sport hayoti faollashgani kuzatilmoqda.