SHARQ ALLOMALARI VA ULARNING TIBBIYOT HAQIDAGI QARASHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Sharq allomalari tomonidan tibbiyot sohasiga qo‘shilgan ilmiy hissalar, ularning salomatlik, davolash usullari va kasalliklarning oldini olish borasidagi qarashlari yoritilgan. Ayniqsa, Abu Ali ibn Sino, Abu Rayhon Beruniy, Zakariyo Roziy kabi olimlarning merosi bugungi zamonaviy tibbiyot uchun ham muhim ahamiyatga ega. Maqolada Sharq tabobatining asosiy tamoyillari va ularning zamonaviy tibbiyot bilan bog‘liqligi haqida ham ma’lumot berilgan.