O’ZBEKISTON VA KANADA MAKTABLARIDA MATEMATIKA VA INFORMATIKA FANLARINI O’QITISH TAJRIBALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Kanada maktablarida matematika hamda informatika fanlarini o‘qitish tajribalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ikki mamlakat ta’lim tizimining tuzilmasi, o‘quv dasturlarining mazmuni, o‘qitish metodlari, raqamli  Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida matematika va informatika fanlari uchun xalqaro tajribalarni, xususan Kanada modelini moslashtirishning ustuvor yo‘nalishlari yoritilgan. Tahlil natijalariga ko‘ra, O‘zbekiston uchun o‘qituvchilar malakasini oshirish, milliy informatika standarti yaratish, raqamli vositalarni keng joriy etish hamda xalqaro