OZOD SHARAFIDDINOV ASARLARIDA ADABIYOT VA JAMIYAT MUNOSABATINING TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi va adabiyotshunos olim Ozod Sharafiddinov ijodida adabiyot va jamiyat o‘rtasidagi uzviy aloqadorlik masalasi tahlil qilinadi. Muallifning adabiy tanqid, publitsistika hamda ilmiy maqolalarida adabiyotning inson tafakkurini shakllantirishdagi, ijtimoiy ongni yuksaltirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, Sharafiddinovning milliy adabiyotning ma’naviy rivojidagi roli, yozuvchi mas’uliyati hamda adabiyot orqali jamiyatni ma’rifat sari yo‘naltirish g‘oyalari tahliliy asosda o‘rganiladi. Maqolada adabiyotning ijtimoiy jarayonlarga ta’siri, milliy o‘zlikni anglash va ma’naviy qadriyatlarni tiklashdagi o‘rni bo‘yicha muallif qarashlari zamonaviy ilmiy yondashuvlar asosida tahlil etilgan.