GEOGRAFIYA FANINING VUJUDGA KELISHI TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda geografiya fanining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari haqida so‘z yuritiladi. Unda qadimgi davrlardan boshlab insoniyatning atrof-muhitni o‘rganishga bo‘lgan ehtiyoji, geografik bilimlarning dastlabki manbalari hamda buyuk allomalarning bu sohadagi hissasi yoritiladi. Shuningdek, geografiya fanining ilmiy yo‘nalish sifatida ajralib chiqishi, turli davr va sivilizatsiyalardagi geografik tasavvurlar, zamonaviy geografiyaning shakllanish jarayoni ham tahlil etiladi.