TABIIY VA TIBBIY FANLAR SOHASINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola tabiiy va tibbiy fanlar sohasining hozirgi holatini hamda kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini tahlil qiladi. Unda genomika, sun’iy intellekt, hujayra terapiyalari, nanorobotik texnologiyalar, barqaror bioiqtisodiyot va digital sogʻliq kabi yoʻnalishlar asosiy rolga ega ekani ko‘rsatiladi. Shuningdek, rivojlanishning asosiy to‘siqlari — moliyaviy resurs cheklovlari, normativ va etik muammolar, kadrlar tayyorgarligi yetishmasligi — aniqlanadi.