TIREOTOKSIKOZNING UMUMIY TIBBIY TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tireotoksikoz kasalligining etiologiyasi, patogenez mexanizmlari, klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari hamda davolash tamoyillari yoritilgan. Maqola umumiy tibbiy tahlil asosida yozilib, endokrin tizimdagi gormonlar disbalansi natijasida yuzaga keluvchi patologik o‘zgarishlar tahlil qilingan. Shuningdek, tireotoksikozning klinik belgilari va asoratlarini erta aniqlashning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari kasallikni davolash va profilaktika choralarini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.