ARTERIAL GIPERTONIYA KASALLIGI VA UNI DAVOLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada arterial gipertoniya kasalligining sabablari, klinik belgilari, xavf omillari, patogenez jarayoni hamda uni davolash va oldini olish usullari tahlil qilingan. Tadqiqotda gipertoniyaning zamonaviy diagnostika va davolash yondashuvlari, shuningdek, sog‘lom turmush tarzi omillarining kasallik rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Maqola natijalari gipertoniya kasalligini erta aniqlash, samarali davolash va profilaktika choralarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.