YO‘L–TRANSPORT HODISALARI TAHLILINI TASHKIL ETISH CHORALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yo‘l-transport hodisalarining kelib chiqish sabablari, ularni tahlil qilishning zamonaviy usullari hamda yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha tashkiliy, texnik va profilaktik choralar atroflicha yoritilgan. Tadqiqotda yo‘l-transport hodisalari tahlilining amaliy ahamiyati, statistik va geografik axborot tizimlaridan (GIS) foydalanish imkoniyatlari, shuningdek, inson omilining roliga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida yo‘l harakati xavfsizligini oshirish maqsadida amalga oshirilayotgan davlat dasturlari, Prezident qarorlari va intellektual transport tizimlari joriy etish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Maqola natijalari yo‘l-transport hodisalarini kamaytirish, haydovchilar madaniyatini oshirish va yo‘l infratuzilmasini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.