ODAM SAVDOSIGA QARSHI KURASH TENDENSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada odam savdosiga qarshi kurashish bo‘yicha global va mahalliy darajadagi tendensiyalar tahlil qilinadi. Odam savdosi inson huquqlarining qo‘pol buzilishi bo‘lib, u jinoyatchilikning xavfli shakllaridan biridir. Annotatsiyada ushbu muammoning sabablari, shakllari, keng tarqalgan hududlari va unga qarshi kurashishda xalqaro tashkilotlar, davlat organlari hamda fuqarolik jamiyati institutlarining roli yoritilgan. Shuningdek, profilaktika choralarining samaradorligi va zamonaviy texnologiyalar yordamida aniqlash va oldini olish bo‘yicha ilg‘or tajribalar o‘rganiladi.