ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИНИНГ ТЕЗКОР ҚИДИРУВ БЎЛИНМАЛАРИДА ҚИДИРУВ ИШИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ТАҲЛИЛИ (Жазони ижро этиш муассасалари мисолида) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада ички ишлар органларининг тезкор-қидирув бўлинмаларида қидирув ишини ташкил этишнинг самарадорлигини оширишга қаратилган чоралар таҳлил қилинади. Мақолада, қидирув ишидаги  асосий муаммолар, уларни ҳал этиш учун зарур бўлган методологиялар ва замонавий технологиялар ҳақида сўз боради. Қидирув ишларини самарали ташкил этиш учун зарур бўлган стратегиялар, жумладан, малакали ходимларни тайёрлаш, ахборот ва коммуникация технологияларидан фойдаланиш, шунингдек, жамоатчилик билан ҳамкорликни мустаҳкамлаш кўриб чиқилади. Ушбу тадбирлар, жиноятчиликни олдини олиш ва ҳуқуқбузарликларни аниқлашда тезкорликни оширишга хизмат қилади. Мақола, шунингдек, қидирув жараёнида жамоат фикрини инобатга олиш ва фуқаролар иштирокини оширишнинг аҳамиятини таъкидлайди. Буларнинг барчаси, ички ишлар органларининг тезкор-қидирув фаолиятини янада самарали ва сифатли қилишга ёрдам беради.