TA'LIM TIZIMIDA PEDAGOGIKA PSIXOLOGIYANING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
MAVZUNING DOLZARBLIGI:Ta'lim jarayonining samaradorligi bevosita o‘quvchi yoki talabaning shaxsiy xususiyatlarini, uning ehtiyojlari va rivojlanish qonuniyatlarini hisobga olishga bog‘liq. Pedagogika va psixologiya fanlarining integratsiyasi (pedagogik psixologiya) ta'lim-tarbiya jarayonini ilmiy asosda tashkil etish, o‘quvchilarning psixologik rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ularning o‘quv motivatsiyasini oshirish va muammoli xatti-harakatlarning oldini olish uchun zarurdir. Ta'lim sifatini oshirishga qaratilgan har qanday islohotda o‘qituvchilarning pedagogikpsixologik malakalarini kuchaytirish ustuvor vazifa bo‘lib qolmoqda, bu esa mavzuning dolzarbligini belgilaydi.