ALISHER NAVOIY – DAVLAT ARBOBI SIFATIDA: XV ASRDA XALQPARVARLIK G’OYALARI VA ULARNING AMALIY IFODASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada Temuriylar davri, xususan, Sulton Husayn Boyqaro hukmronligi ostidagi XV asr Markaziy Osiyosining ijtimoiy-siyosiy va madaniy taraqqiyoti fonida Alisher Navoiy shaxsiyati va faoliyati tahlil qilinadi. Alisher Navoiy nafaqat mumtoz adabiyotning yetuk namoyandasi, balki xalqparvarlik, ma’rifatparvarlik va axloqiy boshqaruv tamoyillarining amaliy ifodasini hayotga tatbiq etgan davlat arbobi sifatida yoritiladi. Uning davlat boshqaruvidagi g‘oyalari, ijtimoiy islohotlari va asarlaridagi siyosiy-falsafiy qarashlari zamonaviy davlat boshqaruvi nazariyalari bilan uyg‘unlikda baholanadi.