MUSTAQILLIK YILLARIDA FARG’ONA VODIYSIDAGI IJTIMOIY IQTISODIY VAZIYAT (1990-1991) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada 1990-1991 yillar oralig‘ida O‘zbekistonning mustaqillikka erishish jarayonida Farg‘ona vodiysida yuzaga kelgan ijtimoiy-iqtisodiy holat tahlil qilingan. Siyosiy beqarorlik, iqtisodiy inqiroz, etnik ziddiyatlar va aholining turmush darajasidagi keskin o‘zgarishlar hamda vodiyning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so’z boradi.