YO‘L BELGILARINING HAYDOVCHI VA PIYODALARGA TA’SIR MEXANIZMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yo‘l belgilarining haydovch va piyodalarga ta’sir mexanizmi har tomonlama tahlil qilingan. Yo‘l belgilarining inson ongiga ta’siri, ularning psixofiziologik, vizual va kognitiv xususiyatlari ilmiy nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Tadqiqot davomida yo‘l belgilarining axborot berish, ogohlantirish va boshqarishdagi roli, shuningdek, ularning samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar – rang, shakl, joylashuv, yoritilganlik darajasi va material sifati – keng yoritilgan. Shuningdek, maqolada yo‘l belgilarining zamonaviy texnologiyalar asosida takomillashtirilishi, intellektual transport tizimlaridagi o‘rni va yo‘l harakati madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati haqida fikr yuritilgan.