O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDADOGIKANING PAYDO BO‘LISHI MADANIY, TARIXIY, IJTIMOIY-HUQUQIY SHART-SHAROITLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ijtimoiy pedagogika fanining shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari, madaniy va huquqiy asoslari keng yoritilgan. Maqolada milliy qadriyatlar, xalq tarbiyaviy tajribalari, mustaqillikdan keyingi davrda ijtimoiy pedagogika tizimining rivojlanish bosqichlari, shuningdek, ta’lim va ijtimoiy siyosatda bu sohaning tutgan o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning jamiyat taraqqiyotidagi roli, ijtimoiy himoya tizimi bilan aloqadorligi hamda zamonaviy shart-sharoitlarda rivojlanish yo‘nalishlari haqida so‘z yuritiladi.