LIBOS DIZAYNI TA’LIMIDA ASRLAR DAVOMIDA RIVOJLANIB, O‘ZGARIB, YANGILANIB KELGAN MODANING O‘RNI VA RIVOJLANISH OMILLARI TALQINI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada, Asrlar davomida moda inson hayotining ajralmas qismi bo‘lib kelgan. Har bir davr, har bir sivilizatsiya o‘ziga xos kiyinish uslubi, material tanlovi va badiiy qarashlari orqali jamiyatdagi ijtimoiy mavqeni, estetik didni va madaniy qadriyatlarni ifoda etgan. Shu sababli, moda nafaqat tashqi ko‘rinish masalasi, balki ijtimoiy-madaniy fenomen sifatida o‘rganiladi.