KARIESNING OLDINI OLISHDA ZAMONAVIY USULLAR VA PROFILAKTIKA STRATEGIYALARI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Karies — tishlarning eng ko‘p uchraydigan kasalliklaridan biri bo‘lib, har qanday yoshdagi insonlarga ta’sir qiladi. Kariesni oldini olish zamonaviy stomatologiyada muhim ahamiyatga ega va og‘iz sog‘lig‘ini saqlashda asosiy yo‘nalishlardan biridir. Ushbu maqolada kariesning oldini olishda qo‘llanilayotgan zamonaviy usullar va samarali profilaktika strategiyalari, jumladan florli terapiya, tish yoriqlarini qoplash uchun sealantlar, kam invaziv usullar, og‘iz gigiyenasi ta’limi va sog‘lom ovqatlanish bo‘yicha maslahatlar tahlil qilinadi. Ushbu yondashuvlar karies rivojlanishini kamaytirishga va tish sog‘ligini yaxshilashga yordam beradi.