12-14 YOSHLI TAEKVANDOCHILARDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada taekvondo sportida psixologik tayyorgarlikni takomillashtirishning zamonaviy usullari, ularning sportchi faoliyatidagi ahamiyati va qo‘llash mexanizmlari yoritilgan. Taekvondoda sportchining muvaffaqiyati nafaqat jismoniy, balki psixologik barqarorlikka ham bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada vizualizatsiya, autogen mashg‘ulot, biofeedback texnologiyasi, meditatsiya va virtual psixologik treninglarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi.