BOLA TARBIYASIDA ONANING QANCHALIK ISHTIROKI MAVJUD (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Farzand olloh tomonidan in’om etilgan eng katta boylik.Uning ta’lim va tarbiyasi ham shunga ko’ra o’ta nozik jabhallarda namoyon bo’ladi.Xo’sh bunday murrakab mavzuda eng asosiy rol kimning bo’ynida?? Atrof muhitdagi insonlarningmi? yoki ota-onalarning javobgarligidami?.Hammaga ma’lumki,har bir inson tug’ilganida ollohning eng yaqini, ya’ni gunohsiz farishtadek dunyoga keladi.Lekin xalqimiz orasida shunday shaxslar ham borki,inson sanab o’tgisi ham kelmaydi,bunday insonlarning tarbiyasi yurtimizda qay chog’lik o’rin egallagan o’zi.Bugungi maqolada insonlarning eng odil shaxs bo’lib yetishishida kimlarning qanday amallari muhim ekanligi haqida ilmiy ma’lumotlar bilan tushuntirib beriladi.Shuningdek, Abdulla Avloniy bobomiz o’zining “Turkiy guliston yoxud axloq” asarida aytganidek, “ Tarbiya biz uchun yo hayot -yo mamot,yo najot-yo halokat,yo saodat-yo falokat masalasidir”. Shunday ekan ,albatta biz bu mavzuga yuzaki qarab xulosa chiqara olmaymiz.